У Чернівцях машини рятувальників запізнюються на виклики, бо керівництво місцевого управління ДСНС разом з «Народним фронтом» розкрадають паливно-мастильні матеріали

У Чернівцях рятувальники запізнюються на виклики тому що їм не має чим заправити свої машини, адже керівництво місцевого Управління ДСНС разом зі «смотрящіми» від «Народного фронту» відкрито та цинічно розкрадають паливно-мастильні матеріали, які потім перепродують.

Нещодавно у Чернівцях трапився кричущий випадок: пожежні більше години їхали на виклик, через що повністю згорів мансардний поверх приватного будинку, у якому на момент загоряння перебувало троє малолітніх дітей (http://times.cv.ua/2016/11/16/u-chernivtsyah-ryatuvalnyky-proihnoruvaly-pozhezhu-v-yakij-led-ne-zahynuly-troje-malenkyh-ditej/).

Пожежу власними силами загасили люди, але питання, де в цей час носило рятувальників, залишилося відкритим.

Керівництво обласного управління ДСНС намагалося цю справу замовчати і робило вигляд, що нічого не трапилося.

Та коли ця історія стала надбанням громадськості і викликала чимале обурення серед чернівчан, зверхники управління не вигадали нічого кращого, як звалити все на своїх підлеглих, які, нібито, під час виїзду переплутали адресу.

Хоча, насправді, причина набагато простіша та страшніша: на момент виклику у підрозділі не вистачало пального, аби заправити машину.

Ситуація, яка тягне на гучну кримінальну справу із серйозними термінами ув’язнення. А тому суспільству варто знати про всіх учасників цієї оборудки.

У жовтні цього року було оголошено два тендери на постачання паливно-мастильних матеріалів чернівецьким рятувальникам на загальну суму майже 6 мільйонів гривень, виділених з державного бюджету. Тут варто пригадати, що перед цим на ПММ для рятувальників, так само з міського бюджету, були віділені 300 тисяч гривень.

Але повернемося до тендерів. Їх виграло маловідоме київське ТОВ «Техойл Рітейл». Ця фірма із статутним капіталом всього лише у тисячу гривень була створена у 2015 році, а її номінальним власником значиться маловідомий актор-невдаха Артем Івушкін, а директором така собі Аделіна Камінська.

Незважаючи на свій юний вік, ця фірма, за досить дивним збігом обставин, почала вигравати досить смачні тендери. Зокрема, «Техойл Рітейл» постачав паливно-мастильні матеріали Нацполіції та «Укрпошті» — структурам, які контролюються партією «Народний фронт» (http://nashigroshi.org/2016/11/15/natspolitsiya-zapravylas-na-100-miljoniv/ http://nashigroshi.org/2016/04/08/ukrposhta-chymos-zapravylas-u-aktora-za-23-miljony-na-chvert-deshevshe-rynku/). І в тому, що ця фірма засвітилася на теренах Чернівецької області не має нічого дивного, бо привів її сюди «смотрящій» за Буковиною від Яценюка і за сумісництвом голова фракції «Народний фронт» у парламенті Максим Бурбак.

Отож, «Техойл Рітейл» виграє два тендери на постачаня ПММ для Чернівецького управління ДСНС (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2016-09-22-000051-a/ https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2016-09-20-000091-b/). І все б то воно нічого, але є одна проблема: окрім установчих документів, керівників та офісу у Києві у цієї фірми більше нічого не має, а бензин і солярку треба десь брати.

Одразу після завершеня тендерів підписуються додаткові уогоди за якими, нібито, через зростання цін на нафтопродукти вартість літра пального для чернівецьких рятувальників зростає на 10%.

А пальне «Техойл Рітейл» починає закуповувати в талонах в однієї з буковинських мереж АЗС.

Але і це не головне. Виявляється, що половина пального у баки машин рятувальників не потрапляє, а зникає десь по дорозі і, відповідно, кошти від його реалізації осідають у чииїхось кишенях.

Здавалося би головний рятувальник Буковини Сергій Михайлюк мав би першим бити на сполох та звертатися до правоохоронних органів. Але в тому то й справа, що він є одним з основних учасників цієї схеми.

Своєю нинішньою посадою начальника Сергій Миколайович завдячує такому собі Олегу Кілару, який офійно обіймає посаду помічника нардепа від «Народного фронту» Максима Бурбака і за сумісництвом є його правою рукою з питань контрабанди лісу та у вирішенні фінансових та кадрових питань на теренах Чернівецької області.

Півтора місяці тому прокуратура провела обшуки в Олега Кілару, які наляканий Бурбак поспішив назвати політичним замовленням (http://bukinfo.com.ua/show/news?lid=82032).

Саме завдяки Кілару, Бурбаку та чарівній валізці з 30 тисячами умовних одиниць з американськими президентами, Михайлюк отримав посаду начальника Чернівецького обласного управління ДСНС.    

Далі справа залишалася за малим: заробляючи на корупційних схемах, відбити вкладене та вчасно заносити кеш своїм покровителям.

При цьому Михайлюк вирішив підстрахуватися на випадок, якщо політичних покровителів таки притиснуть правохоронні органи. Через підставних осіб він контролює, зареєстровану в Івано-Франківській області, фірму «Схід», яка займається протипожежними видами робіт і за дивним збігом обставин має чимало підрядів сааме у Чернівецькій області. І це одна з можливих відповідей на питання, куди зникає бензин, який так і не дістався чернівецьким рятувальникам.

Принаймні, добробут і самого Михайлюка, і згаданої фірми почали різко зростати після того, як головний рятувальник Буковини опинився під крилом «Народного фронту».

Так, нещодавно фірма «Схід» стала власником «Лексусу» 2016 року випуску вартістю 1,5 мільйони гривень з модним номерним знаком АТ5555ВТ. Неважко здогадатися, що користується ним безпосередньо пан Михайлюк, який, судячи з його декларації, живе лише на одну зарплату. Але має багатого батька, який, згідно тієї ж декларації, подарував йому 205 тисяч гривень – хороший такий спосіб легалізувати хабарі та інші нетрудові доходи (http://bukinfo.com.ua/show/news?lid=83056).

А тепер згадаємо те з чого починали і підведемо невтішний підсумок. «Смотрящій» Максим Бурбак та його посіпака Олег Кілару заводять до Чернівців фірму, яка продає рятувальникам паливно-мастильні матеіріали. Половину з них начальник обласного управління ДСНС Сергій Михайлюк списує і продає через підставні фірми того ж таки Бурбака. Гроші від реалізації капають Бурбаку, Кілару, Михайлюку.

Гарно, чи не так?

Більше того, історія з пожежею у Чернівцях це вже не перший випадок, коли керівництво буковинських рятувальників намагається приховати свої оборудки. Так у жовтні цього року керівництво обласного управління ДСНС, прикриваючи власну злочинну халатність, до останнього не визнавало факт пожежі на складах приватного підприємця у селищі Ларга (http://bukinfo.com.ua/show/news?lid=82642). 

Тож, після цього всього хочеться задати одне просте питання: чи для того стояв Майдан, щоб звичайні люди гинули на пожежах, поки хтось наживається на продажу бензину.

А ще хотілося би найближчим часом дізнатися, як на всі ці неподобства, які творить керівництво чернівецьких рятувальників відреагує голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

      

 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте