Вовк, може, їсти захотів!..

До останнього не хотіла висловлюватись з приводу подій останніх декількох місяців, адже я дійсно люблю свою країну. А кохання – це дуже інтимна річ, про це не кричать з трибун або барикад, про це не пишуть на обідраному заборі, чи загажених стінах.
Але після вчорашніх подій в Чернівцях є дві жертви. Але про це трошки пізніше. Зараз про людей. Про людей, які вчора прийшли під стіни Чернівецької ОДА і, як не дивно буде комусь це почути, про людей, які знаходились всередині. Так, дійсно, там теж були люди. Але хтось вирішив, що люди – це тільки ті, що вигукують «Банду геть!», а інші, від прибиральниць до керівників — «ригівськи підстилки», «провладні покидьки» і «злодії» … «ату їх».
Добре, і таке буває. Ми вже звикли, що нас ділять. В 2004 році нас поділили територіально на «схід» та «захід» і, нажаль, вже ніколи і нікому це не склеїти. Зараз же нас ділять на «народ», «міліцію» і «злочинну владу». Знов згідна і таке теж буває. В тім, є єдине «але». Коли народ іде на революцію, на повалення режиму, на боротьбу за своє майбутнє він має йти відкрито, а не з камінням за пазухою. Навіщо називати «мирною акцією» те, що спрямоване на застосування сили.
«Навіть логічно б подумати, можна дійти висновку: до обласної ради у Чернівцях прийшли мирні буковинці … Буковинцям, як і усій українській нації набридла ця влада. Вони й проти неї мирно протестують» — каже Максим Бурбак.
Не виключаю, серед тих, хто вчора прийшов до ОДА дійсно були мирні буковинці, але хіба мирні люди носять з собою молотки і льодоруби? «Мирний народ спровокували», кажуть теперішні лідери «Народної влади». Важко не спровокувати тих, хто готовий до провокації, хто прийшов не свої інтереси відстоювати, а м’язи розім’яти.
Так будьте чесними, в першу чергу перед собою. Скажіть відкрито: так, ми прийшли звалити цю владу і ми не перед чим не зупинимось, ми готові застосувати силу, битися, вгризатися в горло кожному, хто стане на нашому шляху.
Ні, опозиційні депутати знов ховаються за спинами людей, вони збирають народ на «мирні» зібрання і штовхають їх на бійку. Для того, щоб повести розлючений натовп в атаку не треба мати великого таланту полководця, а ось для того, щоб вберегти людей від кровопролиття і сутичок треба бути як мінімум харизматичним лідером.
Є ще один нюанс, через який опозиціонери не хочуть визнавати, що дійсно мирні акції давно лишилися в минулому. Якщо визнати озброєну революцію, доведеться визнати, що на війні, як на війні, будуть жертви і з того і з іншого боку і люди будуть свідомо йти на ці жертви. І хтось має взяти на себе відповідальність за ц жертви. А так, влада б’є мирних людей і вся відповідальність лежить на владі. Так не буває. Якщо ти взяв в руки палицю, чи каміння, чи молоток, чи льодоруб – будь готовий, що той, проти кого ти їх використовуєш, також буде використовувати проти тебе зброю.
А у нас знов всіх поділили на чорних і білих, тих бити можна, адже вони погані, а інших е можна, вони борються за своє майбутнє.
А я хочу запитати, чи хтось з тих, хто вчора вибивав вікна та двері в ОДА знає як воно звичайній людині, яка вранці прийшла на роботу сидіти в будівлі, яку беруть штурмом. ЦЕ СТРАШНО, це дуже страшно і я нікому не бажаю пережити такої «мирної» акції. Мати дівчини, яка працює в ОДА вчора потрапила до лікарні з інфарктом, її стан критичний, а вона просто переживала за свою доньку. Ще у однієї молодої жінки вчора стався викидень, її чоловіку, якій був в ОДА розбили телефон і вона не могла до нього дотелефонуватись. Хто відповідатиме за ці жертви? Знов влада? Так, звичайно, адже ці люди не «мирні мітингувальники», вони «провладні прихвістні» вони взагалі не люди і так їм і треба …
Вовк, може, їсти захотів!..
Нащо йому про теє знати, 
Що, може, плаче бідна мати 
Та побивається, як рибонька об лід:
Він Вовк, він пан… йому не слід ...

36 коментарів

Наталіна Губко
… повністю підтримую.(( Це звірство і варварсто. Не дай Бог влади тим людям, які це зробили… Вчора ридалося мені, коли не могла дозвонитися до тих, хто був усередині…
Ігор Гамаль
Ага, тобто зараз при владі «добрі і пухнасті»?
Останній раз відредаговано
Ігор Гамаль
Про «мирну» акцію говорять депутати, а не люди. А опозиція вже давно не контролює революцію. Навіщо ви все сплутуєте?

Якщо було страшно, то треба було тікати, або виходити до людей і ставати пліч опліч з іншими.
Що ви пропонуєте? Згортати всі дії, щоб хтось там не переживав за свого чоловіка?

Не хочу здаватись жорстоким, але інфаркт це наслідок хворого серця, а не наслідок штурму.
Людмила Макаренко
Опозиція не контролює революцію? Справді? Це ви щось сплутуєте, адже Максим Бурбак, який є комендантом ОДА і який вчора говорив про «мирну акцію» депутат від опозиції.
Так, у владі не всі добрі і пухнасті, але не буває чорного і білого, є дуже багато відтінків. Неприпустимо безапеляційно всіх гребти під одну гребінку тільки за те, що їх думка різниця від вашої.
Ставати пліч о пліч з народом … з яким??? З ультрасами, яким байдуже, що і під які гасла трощити, чи то футбольних опонентів, чи то політичних?
А тепер про жорстокість … я від щирого серця бажаю, щоб ніхто з ваших рідних не постраждав, хвилюючись за вас. Проте, я впевнена, якби комусь біля ОДА від хвилювання стало погано ви б звинуватили в цьому злочинну владу, а не хворе серце.
Ігор Гамаль
Це ви щось сплутуєте, адже Максим Бурбак, який є комендантом ОДА і який вчора говорив про «мирну акцію»
Максим Бурбак був один з мітингуючих, але не лідером мітингуючих. Зараз взагалі немає лідерів, нажаль.

Ставати пліч о пліч з народом … з яким??? З ультрасами, яким байдуже

Ага, то вчора було більше 5000 тисяч представників ультрасу? Цікаво.



А це, мабуть, самі запеклі представники ультрасу?

Так, у владі не всі добрі і пухнасті, але не буває чорного і білого, є дуже багато відтінків.

Так це саме ви фарбуєте всіх в чорне і звинувачуєте людей в тому, що вони не робили. Когось вчора побили? На когось напали? Ні. Працівники ОДА спокійно виходили і ніхто не чинив жодного тиску чи опору на них.

Ваші звинувачення взагалі притягнуті за вуха. Це щось типу: він сів на літак, вона переживала і отримала інфаркт. Літак винен! Що ви собі думали, коли робили літаки? Як можна було не подумати, що вона переживатиме!

Так не можна будувати причинно-наслідкові зв'язки.
Останній раз відредаговано
Віктор Довганич
Шо за фото Ви розміщуєте, пане Ігор? Не було ультрас і Тризуба? Не було гостей з Франківська? Може хтось сліпий.
А ось сьогоднішній пост Катерини Цікавої Друзі вибачте, попередній статус був помилковий, йшлося не про Чернівці, а про ЧЕРНІГІВ!!!
ЧЕРНІГІВСЬКУ ОДА НАРЕШТІ ВЗЯТО!!!
Просто друг, який про це повідомив, сам з Чернівців, тому виникла в мене певна плутанина)))) Прошу вибачення.
Отже, перемога в Чернігові!
Ігор Гамаль
А я і не заперечую, що були ультрас і Тризуб. Я апелюю до твердження, що всі мітингуючі були ультрасом:

Ставати пліч о пліч з народом … з яким??? З ультрасами, яким байдуже, що і під які гасла трощити, чи то футбольних опонентів, чи то політичних?

Та і зрештою, хіба ультрас і Тризуб не такі ж громадяни як і всі інші?
Людмила Макаренко
Я не стверджувала, що вісі мітингуючи були ультрасами. Ви, як і всі революціонери, завжди бачите лише те, що хочете бачити. Жодним словом я не засудила людей, які вийшли саме на мирний протест. Я засуджую насильство. Я не хочу ставати пліч о пліч з ультрасами, яки трощили вікна та двері ОДА, чи ви хочете сказати, що ці люди з вашої ілюстрації також брали активну участь у штурмі.
Ігор Гамаль
А де було насильство? Когось побили?
Людмила Макаренко
Шановний, наскількі я помятаю демонстрація сили також є одним з проявів насильства. І якщо для вас виламані двері та побиті вікна це адекватна не агресивна поведінка, то навіть нема про що дискутувати.
Ігор Гамаль
Так ж не було в людей на меті «демонстрації сили». В людей були ряд вимог з якими вони прийшли до керівництва ОДА. Замість того, щоб вислухати людей і розрулити ситуацію, керівництво зробило абсолютно абсурдні кроки. Фактично вони і спровокували агресію.

Але я даю 100% гарантію, що ніхто б не бив людей. Не було такої атмосфери там. Люди хотіли справедливості, а не насильства.
Людмила Макаренко
Мені ця ситуація нагадує дитячий майданчик, де бульдог красномовно демонструє дітям свої ікла та безперестанно гавкає, а його власник ледь стримує пса на повідку і запевняє переляканих до смерті діточок, що його монстр не агресивний і не кусається.
Ігор Гамаль
Маразм крепчает ©
Успіхів вам у вашому рабстві.
Людмила Макаренко
Звичайно, коли у вікно лізуть хлопці спортивної статури в масках з металевими трубами в руках (які чомусь називаються мирними мітингувальниками, якщо вони на стороні революції і тітушками, якщо вони на стороні влади) викликають лише романтичні думки. У нього на лобі написано «ми прийшли з миром, а льодоруб для того, щоб проходити крізь стіни». А ваши міркування про літак уж точно притягнуті за вуха. Адже родичам пасажирів літака не показують у прямому ефірі катастрофу. і ще тиждень перед цим не показують, як падають інші літаки.
Ігор Гамаль
Адже родичам пасажирів літака не показують у прямому ефірі катастрофу.

Тобто тепер вже винні журналісти, які посміли насильно показувати в прямому ефірі мітинг? Ще і, мабуть, заставили дивитись?
Людмила Макаренко
Не треба висмикувати фрази з контексту, та трактувати так, як вам вигідно. Якщо не хочете почути чи зрозуміти про що я кажу, то і не варто цього робити. Той факт, що наші думки кардинально різніться і так очевидний, а все інше перетворюється у безглузду суперечку, де ви шукаєте за яке слово зачепитись, а я чомусь маю виправдовуватись за кожне написане слово.
Адам Чесноков
З деякими Вашими думками згідний. На мій погляд, недобре, що ніхто з опозиції не хоче взяти на себе відповідальність. Потрібно, щоб був лідер, був план, потрібно берегти людей, а не кидати їх на безрезультатну бійню. Це не революція, а хаос.
Михайло Шморгун
Найбільша трагедія у тому, що ті хто захоплюють будівлі, сподіваючись на перемогу революції, везуть на своєму горбу справжніх некомпетентних популістів…
Віктор Довганич
Як тільки вони захоплють владу, на арену вийдут слідуючі загарбники. Живі будуть заздрити мертвим.
Михайло Шморгун
Як не дивно, я з Вами згоден.
Так сталося, що я тепер також персона руконестискаєма.
Вам для цього варто було зробити великий форс і підставу, а мені просто критично мислити.
Це прикро.
Святослав Вишинський
Не перебільшуй. Задача громадського сектору після люстрації чинної влади — люстрація опозиції. Але все по порядку.
Віктор Довганич
А дай Вам Бог здоров'я, мила ви дівчино! А Гамаль справжній революціонер, черствий і не емоціональний.
Святослав Вишинський
Помилка опозиції — у подальших спробах вести підкилимні ігри і не називати речі своїми іменами. Адже це справді відповідальність. Проте вибір працівників ОДА — це їхній особистий моральний вибір. Після викрадень, тортур і вбивств, після прийняття антидемократичних законів, після цілковитого небажання йти на поступки протестуючим — влада втратила легітимність. Можливо, вона ще легальна — але давно не легітимна. Те, про що Ви ведете мову — це «банальність зла», про яку писала соціолог Ганна Арендт, аналізуючи причини підтримки націонал-соціалізму в Німеччині і виконання злочинних наказів. «Банальність зла» — це не свідома аморальність, це просте виконання наказів за буквою закону, навіть якщо за духом законність давно порушено. Можна як завгодно було закликати до мирного врегулювання — раніше. Але не після прийняття останніх законів. Навіть якби акцій не було, кожен держслужбовець після цього мав би зробити свій особистий вибір. Не закликаю робити його так, а не інакше — але треба мати на увазі, що будь-який крок означатиме відповідальність. Чи перед чинною владою, чи перед революцією. Тому ця лірика недоречна — особливо у такій завідомо політизованій сфері, як державне управління.
Михайло Шморгун
Свят. Вони ж нас перших почнуть репресувати після приходу до влади. У полоні своїх іллюзій вони Нас будуть звинувачувати у тому, що в них нічого не виходить!
Розумні люди та "інакші" не можуть існувати в державі, де еліта травмована революцією та авторитарною свідомістю одночасно. Таких людей будуть переслідувати…
Святослав Вишинський
Задача громадського сектору — не допустити «вибіркового правосуддя», чи, якщо завгодно: «вибіркового люстрування». Рано чи пізно шляхи розходяться, і це нормально. Головне самим не перебувати в полоні ілюзій (наскільки це можливо).
Михайло Шморгун
Святе! Ніякого громадського сектору немає. Вони зараз є політиками, точніше виконують їх задачі. Вони апріорі уже кооптувалися в політику і з неї не вийдуть просто так.
По-факту — тепер все треба будувати заново. А захищати Тебе і Воронцова ніхто не буде, коли маргінали будуть криками Вас проклинати і звинувачувати у відсутності урожаю озимих десь в Коритному Вижницького райьону.
Всьо буде Бу…
Святослав Вишинський
Із Сергієм Воронцовим у нас різні точки зору на багато речей. Як і з багатьма іншими приємними і не дуже людьми. Це нормально. Насправді, найцікавіше почнеться потім, коли у владі відбудуться ротації — саме тоді старі-нові люди вчергове покажуть себе. І щоби не закінчилось знову так, як у 2010 р., задача громадського сектору, незалежних ЗМІ та ін. — формувати альтернативи (і не одну) вже сьогодні. Логіка бінарного протистояння («папередникі») скоро вичерпається. Задача нормальних людей — залишатись трохи на стороні. Ні з першими, ні з другими нам немає чого ділити.
Алька Ситар
Дякую, Людмило, Ви наче прочитали мої думки… У нас тепер всі «вболівають» за Україну і семиметровими кроками ведуть до влади самодурів, які там вже були. А кожен, хто мислить інакше, — то вже прихвостень. І байдуже, на кого ярлики чіпляти.
Ігор Гамаль
А яку альтернативу ви пропонуєте? Залишити все як є?
Алька Ситар
Бодай обрати нормальних лідерів, або хоча б свіжі обличчя… Бо всілякі опозиціонери теперішні в різні часи вже були при владі,і, як відомо, нам при них жилося не набагато краще. 2. Перестати ганити і буквально ганьбити тих, хто працює і працював при теперішній (і при попередніх) владі, бо більшість спеціалістів в своїх галузях, вузьких фахівців вже пережили по кілька владних хвиль, але зараз вони, звичайні люди — вороги мас. Якщо ми будемо ділити всіх на чорних і білих (при тому, що самі не без гріха), ще не одне століття ходитимемо по колу. І, по-третє, як на мене, потрібно максимально зорганізуватись на виборах, не просто прийти проголосувати, а проконтролювати на всіх етапах, де це можливо, аби результати були стовідсотково чесними, а не сфабрикованими. Але тут важлививй перший пункт — аби в списках були «свіжі» обличчя, бо теперішня революція тільки старі пики пропіарила.
Ігор Гамаль
Ок. І як ви збираєтесь легітимно добитись нових облич у списках?
Але я прошу саме реальної схеми, а не аморфних гіпотетичних!
От припустимо, що зупиняємо всю революцію, Ялинкович і ПР залишаються. Що саме необхідно зробити і як, щоб нові обличчя пройшли у владу? Я питаю серйозно!
Алька Ситар
немає в мене жодних схем і я уявлення не маю, як це все відбувається. Я ТІЛЬКИ КОНСТАТУЮ, що ця революція буде ще більшим розчаруванням за Помаранчеву, бо там хоча б Ющенко був, на якого покладали великі надії. А тут одні і ті ж по десятому колу… Немає перспективи. Це сумно.
Людмила Макаренко
А у революціонерів є що запропонувати, реальні схеми? Ви на нігілістів схожі! Стовідсотково знаєте, що старе треба зруйнувати, а нового запропонувати не можете! Вам би і на думку не спало руйнувати свій старий будинок, поки не вирішене питання, де і як жити поки будується новий. Так чому ж ви так робите зі своєю державою. Будь яка революція – це сила руйнівна, вона дуже сильно вдарить по всіх галузях держави. Зруйнувати можна дуже швидко, шановні панове революціонери, ось тільки не зрозуміло, хто відбудовувати буде.
Святослав Вишинський
Ви ще повторіть східноукраїнське: «Работать надо!» Особисто я не вірю в реформи. Двадцять років довели, що шлях реформ в Україні неможливий. Практично все треба будувати з нуля. Шкода, що в даному випадку ні з ким (обличчя ті самі).
Ярослава Максимюк
Пані Людмило, матері протестувальників теж люди, і теж хвилюються за своїх. А щодо тих людей, що працюють в ОДА… по-перше, вони як свідомі громадяни після всіх злочинів влади могли вже звільнитися. Та й навіть, перебуваючи в ОДА, могли вийти і просто сказати, що вони з народом. Може, ви ще й беркутівців, продажних суддів і брехливих журналістів почнете жаліти? «Вони ж такі біднесенькі, їм так важко зараз...» Доля кожного залежить від його вибору.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте